BOYA BADANA İŞLERİ

Boya,Alçı,Mantolama

Merve Dekorasyon kendi alanında profesyonel hizmetler vermektedir.Merve Dekorasyon bünyesindeki uzman boyacılar, ev daire ve apartmanların  boya ve badana  işlerini yapmaktadırlar. Bu yazımızda Boya ustalarımızdan sizlere birkaç öneri sunuyoruz.

Nasıl ki eşyalarınızı seçerken büyük bir özen gösteriyorsanız, evinizin ve duvarlarınızın boyası  için de  karar verirken  evinizin özelliklerine göre  renk seçimini yapmalısınız.

Boyamak istediğiniz mekan ne kadar ışık alıyor; geniş mi yoksa küçük mü; dikkat çekici ya da canlı bir atmosfer mi yaratmak istiyorsunuz, yoksa sakin ve dingin mi? Eğer eviniz küçükse ve siz daha geniş göstermek istiyorsanız, soğuk renk grubuna giren mavi, yeşil ve mor tonlarını tercih edebilirsiniz; çünkü bu renkler gözde bıraktığı etkiyle duvarları birbirinden daha uzaklaştırarak algılamamızı sağlayarak, mekanı daha geniş gösterirler.

Büyük bir salonu daha küçük gösterip samimi bir hava katmak için de sıcak renk grubundan kırmızı, sarı ya da turuncu tonlarından seçim yapabilirsiniz. Bu tonlar mekana enerji, dinamizm, neşe ve hareketlilik katarak canlı bir atmosfer oluştururlar. Yatak odalarında huzur ve dinginlik veren soğuk renk grubundan açık mavi, yeşil ve lila tonlarını öneriyoruz. Biraz daha hareket istenen odalardaysa daha canlı tonlar seçilebilir. Oturma odalarında her ortama canlılık ve enerji katan sıcak renk grubundan kırmızılar, turuncular ve sarılarla kombinasyonlar oluşturulabilir. Arzu edilirse duvarların üçünde nötr bir renk, dördüncü duvardaysa eşyalarla kontrast sağlayacak canlı bir renk kullanılabilir. Banyolar genelde evlerimizdeki en küçük mekanlardır. Bu nedenle doğru bir renk seçimi büyük önem taşır. Su ve doğayla ilgili maviler, yeşiller, akuamarineler tercih edilebilecek renkler arasında. Mutfaktaysa kırmızı, beyaz, bej neşe verir.

Bunlara dikkat edin
1.Uygulamada en önemli kural; hep aynı markaya ait ürünler kullanmak.
2.Karar verilen boyanın uygulama talimatlarına mutlaka uyun.
3.Hiçbir boyayı, kirli ya da nemli bir yüzeyde uygulamayın. Uygulamadan önce yüzeydeki mimari hataları giderin.
4.Başlamadan önce, boyayı iyice karıştırın.
5.Boyama işlemini çok sıcak veya çok soğuk ortamlarda yapmayın.
6.Boyayı ince katlar halinde sürün.
7.Boyaya toz ya da sıvı katkı yapmayın.
8.Ambalaj üzerinde belirtilen inceltme oranından daha fazla inceltmeyin.
9.İyi yapışma sağlamak için parlak yüzeyleri mutlaka matlaştırın.
10.Artan boyayı tekrar kullanabilmek için boyaya yüzeyini örtecek kadar kendi incelticisinden ekleyin ve karıştırmadan ağzını kapatarak serin bir yerde saklayın.

Boya rengi seçerken
Duvarlarınızı hangi renge boyayacağınıza karar vermeden önce, evinizin ışık durumunu iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Çünkü evinize giren gün ışığı ve kullandığınız yapay ışığın oranı, seçtiğiniz renklerin ortaya çıkmasında büyük etken. Evinizin yapısını ve şeklini boya seçerken ön planda tutmalısınız. Açık tonda boyalar evi geniş gösterir. Evin tavanını alçak buluyorsanız açık renkler tercih etmelisiniz. www.kadincazayiflama.com

Uyumlu renkler
Boya renkleri konusunda renk kombinasyonu yapmak ve bir uyum yakalamak istiyorsanız, size birkaç tavsiyemiz var. Renkler ana renkler, ara renkler ve kontrast renkler olmak üzere üçe ayrılırlar. Ana renkler; renk çarkında yer alan, birbiriyle karışım yoluyla elde edilemeyen, kırmızı, sarı ve mavi renklerden oluşur. Dekorasyonda genellikle çift renk birlikte veya tek renk ve diğer renklerin açık tonlarıyla birlikte kullanılabilirler. Ara renkler; renk çarkındaki ana renklerin birbiriyle karışımı sonucu elde edilen renklerdir. Kırmızı ve maviden mor, sarı ve maviden yeşil, kırmızıyla sarıdan turuncu elde edilir. Diğer renklerde olduğu gibi, birbirlerinin tonlarıyla kullanılarak dekorasyonda çeşitlilik elde edilebilir. Renk çarkında birbirine karşılık gelen renklereyse kontrast yani tamamlayıcı renkler denir. Kontrast renkler yan yana geldikleri zaman birbirlerinin kuvvetlerini arttırdıklarından canlı ve parlak görünerek en yüksek zıtlık etkisini yaparlar. Kırmızı-yeşil, sarı-mor, mavi-turuncu kontrast renklerin aynı zamanda aralarında bütünleyici, tamamlayıcı özellikleri vardır. Bu yüzden birbirlerinin tamamlayıcısı sayılırlar.